Vad är en virtuell server (VPS)?

En virtuell server (VPS) är oftast det man väljer efter att man har haft ett webbhotell och behöver växa. Det ger mer prestanda och mer frihet eftersom man tilldelas egen CPU-kraft, ram-minne och annan hårdvara som ingen annan kan använda.

På en virtuell server så får man själv välja vilka program och hur servern ska konfiguras. Olika leverantörer har olika kontrollpaneler för hur man administrerar och konfigurerar en virtuell server.

Jämför webbhotell, virtuell server (VPS) och dedikerad server


1. Webbhotell

När man har ett webbhotell delar man miljö med andra, man delar på hårdvaran, ibland med tusentals andra hemsidor.

2. Virtuell Server (VPS)

När man har en virtuell server så tilldelas man egen CPU-kraft, ram-minne och annan hårdvara som ingen annan kan använda.

3. Dedikerad Server

När man har en dedikerad server så delar man inte hårdvara eller prestanda med någon annan utan kan då i princip vad man vill.

De bästa leverantörerna av virtuell server i Sverige just nu


Miss Hosting

Ett svenskt webbhotell som erbjuder bäst support och billiga tjänster. De erbjuder även domänregistrering med gratis whois skydd, virtuella servrar och dedikerade servrar.

Inleed.se

Inleed är ett svenskt webbhotell som har vuxit mycket senaste åren och erbjuder bra webbhotell med mycket utrymme och trafik. De erbjuder även domänregistrering, virtuella servrar, dedikerade servrar, CO-location och backuper.

FSData

FSData är en spelare som har varit med länge i branschen, sedan 1997. Det är inte det billigaste webbhotellet men ett bra alternativ för de flesta. De har tidigare vunnit priser för Sveriges Bästa Webbhotell.